Persbericht

 

Persbericht n.a.l. optreden Neerse dorpsfeesten 21 juli a.s.

Rasartiest Herman Smeets 

ook in Neer terug op het podium

 

 NEER - Meesterentertainer Herman Smeets is terug op het podium.

Geboren Neerenaar Herman Smeetsa, timmert via  zijn bedrijf Smeets Entertainment Productions in Eindhoven opnieuw aan de artiestenweg. De weg naar de top van humorist, muzikant, conferencier en zanger Herman kon wel eens sneller gaan dan Hurmy zelf verwacht. Hoogtijd dus om deze artistieke duizendpoot weer snel in Neer te laten optreden. Zijn agenda laat dit nu nog toe. Het comité Dorpsfeesten Neer en Zangvereniging Maas- en Neergalm hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt. Herman Smeets is op zaterdag 21 juli tussen 20 en 21 uur te zien en te horen bij de opening van de Dorpsfeesten 2012. Een gastartiest om van te dromen. Ongetwijfeld zullen heel veel Neerenaren die in de jaren tachtig hebben genoten van de liedjes en typetjes van Herman Smeets – wie herinnert zich niet de lach van Jo vanne Smaed of de preek van pastoor Smeets? – die avond naar het kerkplein komen om Herman Smeets opnieuw aan het werk te zien. Herman Smeets was in die jaren veel meer dan een talent in eigen dorp. Hij heeft landelijk een tijdlang als artiest gewerkt. Na zijn televisiedebuut en het winnen van Avro's Nieuwe Oogst in 1984 heeft hij tal van optredens door het land verzorgd. Niet als playbacker of als bandparodist maar als rasechte imitator van bijvoorbeeld Gerrie Kneteman, Sjefke van OekeI, en de Zangeres zonder Naam.  Vanaf 1986 maakte hij met Ad Visser een theatertoer door Nederland. Na een periode afwezigheid is hij weer helemaal terug met nieuwe liedjes, typetjes, en stemimitaties. Herman Smeets zal bij zijn hernieuwde optreden op een Neers podium niet alleen de ouderen buikpijn van het lachen bezorgen. Ook diegenen die dertig jaar geleden nog niet waren geboren, moeten de kans niet laten schieten om Herman Smeets, geboren Neerenaar, aan het werk te zien. Nu kan het nog:  gratis en in de open lucht in Neer.  Over enige tijd moet je een theaterkaartje kopen en naar de stad reizen om conferencier Herman Smeets, aan het werk te zien.

Wilt u nu alvast in de stemming komen? Zoek dan eens op www.youtube.com/user/hermaneindhoven/videos 

Neer 28 juni 2012

 

OVER DE HERMANSMEETSSHOW in het weekblad van Baarle Nassau !

De Herman Smeets Show: nieuw radioprogramma bij de Lokale Omroep Baarle

Op woensdag van 15.00-16.00 uur en op zaterdag van 17.00-19.00 uur kunt u sinds een aantal weken bij de Lokale Omroep Baarle luisteren naar Herman Smeets. 'Ginne Baolse' zullen sommigen wellicht direct denken, en dat klopt. Herman Smeets woont in Eindhoven en is van oorsprong Limburger. Dat kun je af en toe horen, maar hij kan ook plat Amsterdams , Utrechts Drents of Fries. Herman is namelijk niet alleen dj bij de lokale omroep, maar ook entertainer, presentator en imitator...

"Begin jaren tachtig won ik AVRO's Nieuwe Oogst en trok ik het hele land door met een show met allerlei typetjes" vertelt Herman Smeets. Hij begon zijn carrière of ontdekte zijn talent bij Jong Nederland waar hij succes had met verhalen vertellen. Dat werden typetjes en van het een kwam het ander, "het werd erger en erger" lacht Herman. Vooral het komische ligt hem goed.

Zolderkamertje

Hij trouwde, begon met een avondstudie en zette het entertainment in de ijskast in de jaren die volgden. Alleen op familiefeestjes werd er soms nog gezongen of een typetje gedaan. Tot anderhalf jaar geleden. Herman verloor zijn baan en ging op zoek naar andere bezigheden. Op zo'n moment kijk je vaak terug op alle fasen van je leven, en zo kwam hij ook weer uit bij zijn vroegere passie. In de opstartfase heeft hij een paar liedjes opgenomen en daarvoor kwam hij in Baarle bij Robert Brown terecht. Robert is producer, heeft een eigen studio en is ook verbonden met de lokale omroep. "Ik wilde wel wat radio ervaring opdoen, ik heb zelf een mixer en wat microfoons en op mijn zolderkamertje knutsel ik nu elke week twee programma's in elkaar. Sommige dingen zijn opgenomen, zoals interviews met artiesten. Die plak ik er dan tussen. Verder is het overwegend muziek met wat tips en gekkigheid." Vorige week had hij een interview met Marga Bult en de week daarvoor met een Limburgse zanger Martin Hurkens  die Holland's got Talent 2010 won. Er zit ook vaak een sketch in de show en daarvoor werkt hij samen met Elize Jorritsma, bekend als regisseuse van de musical op 't Zand in Alphen. "We zijn allebei heel creatief en houden wel van een beetje dollen" aldus Herman. Op 15 december werken ze ook allebei mee aan de dinnershow in het Cultureel Centrum in Alphen. Verder is Herman Smeets te boeken als entertainer op maat; hij bedenkt voor bedrijven bijvoorbeeld ook sketches en entertainment met een speciaal doel.

Nieuwsgierig geworden? Luister dan op woensdag van 15.00-17.00 uur of zaterdag van 17.00-19.00 uur naar de Herman Smeets Show bij de Lokale Omroep Baarle. Te ontvangen op de radio op 87,8 Mhz op de fm. Via de Telenet kabel op 91.1, via KPNglasvezel op 986 en via internet op www.omroepbaarle.nl/luister live. Via smartphone kunt u de app TuneIn downloaden in de appstore of in googleplay en daarna doorklikken op lokale omroepen en dan zoeken naar de Lokale Omroep Baarle.